Фактчекінг

30 квітня 2021року відбулася Всеукраїнська студентська олімпіада «Формування критичного мислення шляхом виявлення достовірної, недостовірної, частково достовірної та можливо достовірної інформації».

Аналітики Світового економічного форуму (СЕФ) в звіті «Майбутнє професій» перерахували навички, за допомогою яких простіше досягти успіху в сучасному світі: критичне мислення, креативність, стресостійкість, гнучкість і ще 11 навичок, стали основними сьогодні.

Згідно з прогнозом ВЕФ, до 2025 року вже 40% фахівців в світі доведеться перекваліфікуватися. А в подальшому, щоб встигати за постійно змінюваними вимогами ринку праці, потрібно оновлювати знання не рідше чотирьох разів на рік. Уміння розуміти причинно-наслідкові зв’язки формує ще один важливий навик – критичне мислення. Ще 10 років назад інформацію потрібно було збирати по крупицях, а тепер, навпаки, все знання світу, справжні і фейкові, доступні в один клік. Потрібен концептуально інший підхід для роботи з ними.

Студенти спеціальності кібербезпека НУ «Чернігівська політехніка» мали нагоду перевірити свої вміння аналізувати інформацію, використовуючи логіку, і не приймати на віру те, що говорять «експерти», приймаючи участь Всеукраїнській студентській олімпіаді, яка проводилася на базі Центральноукраїнського національного технічного університету. Приємно відзначити, що наша команда у складі Бакуменка Богдана, Гричини Олега і Кононенка Сергія під керівництвом завідувачки кафедри кібербезпеки та математичного моделювання Ткач Юлії Миколаївни виборола І командне місце. Пишаємося нашими переможцями і бажаємо їм подальших перемог і професійних звершень.