Зустріч з представниками кіберполіції

Зустріч, що відбулась між представниками кіберполіції, викладачами кафедри кібербезпеки та математичного моделювання та студентами спеціальності 125 “Кібербезпека”, стала ключовою подією для підвищення обізнаності щодо основних загроз у кіберпросторі. Під час цієї зустрічі кіберполіція представила проект “BRAMA”, спрямований на боротьбу з різного роду кіберзлочинністю.

Учасники заходу отримали докладну інформацію про основні загрози у Інтернеті, такі як комп’ютерна залежність, кіберагресія, кібербулінг, інтернет-шахрайство та інші. Крім того, були надані поради щодо дій в разі стикнення з такими ситуаціями та куди звертатися по допомогу.

Учасникам було продемонстровано реальні приклади телефонного шахрайства, такі як надсилання невідомих номерів з проханням надати особисті дані або паролі для захисту акаунтів. Також були висвітлені приклади шахрайства на сайтах знайомств, а також ризики використання відкритих Wi-Fi мереж у громадських місцях.

Завершальним акордом стало показове відео, яке ілюструвало, як за екраном монітора може ховатися будь-яка людина, що видає себе за когось іншого. Ця зустріч стала важливим кроком у підвищенні кібербезпеки та обізнаності серед студентів, підготовляючи їх до викликів сучасного кіберсередовища.