Зустріч із кіберполіцією

Студенти спеціальності 125 Кібербезпека мали змогу безпосередньо поспілкуватись із стейкхолдерами щодо важливих для них питань, а саме подальшої співпраці в напрямку боротьби із російською агресією, проходження практика в службі та майбутнє працевлаштування.

Росія використовує медіа-пропаганду для радикалізації суспільства та сіяння хаосу у світі. Як працює пропаганда і як їй протидіяти, про це експерти з кіберполіції спілкувалися із студентами спеціальності 125 Кібербезпека.
Спеціалісти зазначили, що Україна максимально посилює боротьбу з російською пропагандою всередині країни. Утім, такі самі заходи треба запровадити і в країнах Євросоюзу. Численні фейки та замовчування правди про злочини армії Росії в Україні стали ще одним видом зброї в арсеналі агресора. Дезінформація та пропаганда призводять до великих трагедій. Тому слід активно продовжувати боротися з російською пропагандистською машиною. YouTube вже заблокував більшість російських державних каналів, IT-армія продовжує боронити кіберфронт та завдавати ворогу ударів. Але в цій ситуації нам і Євросоюзу потрібно виступити єдиним фронтом — продовжувати блокувати пропагандистські канали та максимально поширювати українське.
Студенти мали можливість поставити запитання спікерам та отримати відповіді.