Навчання за кордоном

Адміністрація кафедри вітає Храмушина Філіпа з високими досягненнями, та бажає йому нових звершень!

Студент групи ІБ-151 Храмушин Філіп цього літа пройшов курси з підвищення знань німецької мови в did deutsch-Institut (deutsch in Deutschland (німецький в Німеччині)) в Німеччині, в місті Мюнхен. Навчаючись німецькій мові на рівні В2-С1, він в результаті успішно склав іспит, тим самим підтвердивши рівень В2 (Upper Intermediate). В ході навчання були задіяні всі 4 основні навички мови: аудіювання, читання, письмо і розмовна мова. Навчання здійснювалося викладачами вищої категорії, носіями німецької мови як рідної та спеціалізованих на викладанні німецької як іноземної.

Групи в інституті складалися з людей різних спеціальностей і національностей. Так в групі, в якій навчався Філіп, були студенти і навіть професор, що спеціалізується з історії середніх віків. Різноманітність національностей була колосальною: Бразильці, Аргентинці, Японці, Македонці, Іспанці, Французи, Хорвати, тощо

Курс тривав з 1-го по 19-е серпня 2016 року, по 24 академічних годин на тиждень. Протягом курсу так само були пари з вищої математики, фізики і логіки, які Філіп закрив на найвищий бал 5/5.

За підсумком завершення навчального процесу у Філіпа залишилися тільки позитивні емоції і враження, а також настрій на підкорення нових вершин не тільки у вивченні іноземних мов, не дивлячись на те, що навчання було досить складним.

На цьому рівні володіння мовою учасник може зрозуміти зміст складних текстів, а також продовжити обговорення технічних питань в своїй галузі спеціалізації. Він навчився спонтанно і вільно спілкуватися, так звичайна розмова з носієм мови не складе йому проблем. Він навчився висловлювати чіткі, докладні висловлювання з широкого кола питань і пояснити свою точку зору про актуальну проблему, пояснюючи плюси і мінуси різних варіантів. / © did deutsch-institut is a licensed TestDaF center and member of GfdS, EAQUALS, ALTO and FIYTO